Nederlands

Documentatiecentrum van de slag bij het Trasimeno Meer en van Hannibal “Giancarlo Susini”

Na meer dan 2235 jaar herleven de gebeurtenissen in de Slag van Trasimeno in de zalen van het museum, waar het mogelijk is om de historische gebeurtenissen en het territorium waar ze aan verbonden zijn te ontdekken.

Dankzij educatieve tentoonstellingen samengesteld uit zowel teksten, infographics als interactieve multimedia, worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan het verhaal; een ervaring die steeds boeiender wordt in de 4D-ruimte waar de Battle nieuw leven wordt ingeblazen met 3D-graphics en multi-sensorische effecten.

Het museum presenteert het meest interessante nieuws over de stand van zaken van de strijd om het Trasimeno meer , zowel op historisch-archeologisch, geologisch als geografisch niveau, gebruik makend van geavanceerde methodologische hulpmiddelen en multimediatoepassingen.

Specifiek kun je details vinden over de archeologische kaart van het noordoostelijke deel van het Trasimeno meer, samen met de belangrijkste theorieën over de epische veldslag, en over de grote veldslagen van de Tweede Punische Oorlog.

De tentoonstelling is gevestigd in een vleugel van het “Palazzo del Capra”, waar professor Giancarlo Susini tussen 1959 en 1960 zijn moderne studies over de slag om Trasimeno begon.

Het paleis, waarvan de tuinen uitkijken over de vlakte die het toneel was van de veldslag en waar graaf Teodorico Moretti Costanzi (hoogleraar Theoretische filosofie aan de universiteit van Bologna) woonde, herbergt het Museum van Annibale al Trasimeno – documentatiecentrum: educatieve apparaten die, met interactieve multimediastations, de historische gebeurtenissen en het territorium waarmee ze verbonden zijn reconstrueren.

Openingstijd: 2019 Opening Schedule

Als u op andere data of tijden naar het museum wilt gaan, is reserveren verplicht.

 

Voor informatie en een offerte op aanvraag, bel +39 377 545 3393 of schrijf naar annibale.tuoro@gmail.com.

Tickets en reserveringen

Prijzen zijn als volgt:

  • Standaard € 5,00
  • Gereduceerd € 3,00

Gereduceerde prijs geldt voor kinderen onder de 14 en voor groepen van meer dan 15 personen.

Toegang is gratis voor inwoners van de gemeente Tuoro sul Trasimeno en voor gidsen, inclusief leerkrachten die schoolgroepen begeleiden.

Optionele diensten (zoals: begeleide Annibalic-track, vertoning van de film “Annibale al Trasimeno”, een tentoonstelling van twee legionairs in kostuum) en on-demand openingsprijzen moeten worden overeengekomen door contact op te nemen met het museum:

Telefoon: +39 377 545 33 93

E-mail: annibale.tuoro@gmail.com